HOE HET ALLEMAAL BEGON

Eind jaren ’70 ben ik begonnen als barman in de dancing van mijn vader. Op zestienjarige leeftijd ben ik uiteindelijk beland daar waar mijn interesse lag, de discobar. Mijn muzikale interesse was toen rock (Deep Purple, Queen, Kiss) maar ook heavy metal (Saxon, Motörhead, Iron Maiden). Ook de zuivere elektronische muziek stal mijn aandacht, toen was dat nog: Vangelis, Mike Oldfield en vooral Jean Michel Jarre. Mijn lievelingsplaat was Magic Fly van Space, de elektro van het prille begin. Voeg daarbij nog het feit dat er in de dancing van mijn vader alleen het zuivere commerciële werd gedraaid en je hebt de voedingsbodem van mijn stijl. Ik heb het genoegen gehad groepen weten te ontstaan zoals U2 en de Simple Minds. Ik had de allereerste maxi van Madonna zonder dat ook iemand maar wist wie die dame was. Ik heb de New Wave live meegemaakt. Later gingen we die platen versnellen en ontstond de New Beat. Zalige tijd, muziekgenres werden gecreëerd door de DJ’s in de dancings en niet opgedrongen door TMF en MTV zoals nu het geval is.

15 JAAR LATER

In 1985 ben ik begonnen in een full continue shiftsysteem op de Total Raffinaderij te Antwerpen, waardoor ik mijn hobby als DJ niet heb kunnen verderzetten. In 1999 was er echter geen houden meer aan en heb ik terug aan de microbe moeten toegeven. Eerst de eigen ingerichte fuiven, maar later als DJ Patrice ook op andere fuiven en feesten. Nu kennen reeds velen mijn typische stijl die een mix is van radio Donna (MNM) en Studio Brussel met als hoofdnoot ambiance. Door mijn vele jaren ervaring heb ik dan ook een sterke kennis van de muziek van de jaren 70 tot en met nu en dit in al zijn facetten. Fuiven, parties, bedrijfsfeesten, trouwfeesten, jubileums, het zijn zaken waar ik mij het best in thuisvoel.

Rock, disco, jive’s, new wave, top hits van toen en nu, dance, electro, groove, rnb, jump, trance…u hoeft het maar te vragen. Nog steeds hou ik mij intensief bezig met het opvolgen van de huidige hitlijsten en hou ik mij up to date. Een 50 jarig verjaardagsfeestje of een jongerenfuif? Het is geen enkel probleem. In de fotogalerijen kan je tal van mijn referenties terugvinden.

U kan mij steeds bereiken op het nummer 0475/29.09.16.

Muzikale groeten, DJ Patrice

DJ Patrice @ Work